Bánovce nad Bebravou chcú čiastočne zrekonštruovať technológie zimného štadióna

11.03.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Samospráva Bánoviec nad Bebravou má záujem zabezpečiť modernizáciu zimného štadióna. Dodávateľov prác čiastočnej rekonštrukcie technológie chladenia a osvetlenia ľadovej plochy hľadá cez verejnú súťaž, náklady odhadla na viac ako 400.000 eur.

Zákazku samospráva rozdelila na dve časti. Náklady na zabezpečenie čiastočnej rekonštrukcie technológie chladenia odhadla na 339.128 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) a rekonštrukcie osvetlenia na 65.799 eur bez DPH, vyčíslila v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Ako kritérium na výber víťazov súťaže určila pre obe časti najnižšiu ponúknutú cenu.

"Základnou myšlienkou je v prípade čiastočnej rekonštrukcie technológie chladenia voľba inovatívneho zdroja chladu s použitím ekologického chladiva a čo najnižšími prevádzkovými nákladmi, ktoré umožňuje aj využitie odpadného tepla," priblížila samospráva vo vestníku. Chladiace zariadenie tak podľa nej musí byť vo vyhotovení tepelného čerpadla a musí teda zabezpečovať nielen zdroj chladu, ale aj tepla.

Rekonštrukcia osvetlenia spočíva podľa radnice okrem iného vo výmene existujúcich svietidiel za LED a súvisiace práce.

Realizáciou oboch investícií mesto predpokladá i úsporu nákladov na elektrickú energiu, skonštatovala Správa majetku mesta, ktorá je prevádzkovateľom športoviska.

Investíciu chce samospráva financovať z vlastných prostriedkov a zo zdrojov Európskej únie z výzvy, ktorá je zameraná na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol