V priestoroch katedry žurnalistiky UKF vznikla Knižnica Jána Kuciaka

29.02.2024 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Filozofická fakulta Univerzity Konštantína Filozofa otvorila knižnicu Jána Kuciaka na Katedre žurnalistiky a nových médií 28. februára 2024 v Nitre. FOTO TASR – Henrich Mišovič.

Nitra 28. februára (TASR) - Na Filozofickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre vznikla Knižnica Jána Kuciaka. Umiestnená je na ulici B. Slančíkovej v priestoroch Katedry žurnalistiky a nových médií, ktorá knižnicu spravuje. "Knižnica funguje ako študovňa, využívať ju môžu zamestnanci i študenti univerzity, ale aj široká verejnosť," informovala vedúca katedry Andrea Chlebcová Hečková.

Knižnica je venovaná spomienke na zavraždeného novinára Jána Kuciaka, ktorý na katedre študoval a neskôr aj pôsobil. Zameraná je predovšetkým na literatúru z oblasti investigatívnej i dátovej žurnalistiky, ale aj etiky médií.

"Nebude veľmi bohatá, čo sa týka počtu zväzkov, bude ich zhruba stovka. Väčšinu z nich vydali zahraničné vydavateľstvá, na Slovensku nie je v tejto oblasti veľa vydaných kníh. Plánujeme postupne dopĺňať knižný fond o nové publikácie, ktoré budú vychádzať," zhodnotila vedúca katedry.

Projekt knižnice podporilo britské veľvyslanectvo na Slovensku, ktoré financovalo zriadenie priestorov i nákup literatúry. Zámerom veľvyslanectva bolo poukázať na dôležitosť slobody médií v demokratickej spoločnosti pri príležitosti šiesteho výročia zavraždenia Kuciaka.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol