Na turistickú sezónu pripravila Skalica nový systém sprevádzania

19.02.2024 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke pohľad z Farského kostola sv. Michala Archanjela na Kráľovskú ulicu v Skalici, 15. augusta 2020. EASYFOTO TASR - Vladimír Miček.

Skalica 18. februára (TASR) - Modernejšiu, s novým systémom sprevádzania, chce urobiť mesto Skalica svoju nadchádzajúcu letnú turistickú sezónu. Návštevníci mesta sa môžu tešiť na ponuku vstupov do najnavštevovanejších pamiatok, okruhové sprevádzanie so sprievodcom a aj tematické prehliadky. Odštartuje ju o tri mesiace tradičný festival Trdlofest. Informovala o tom Turistická informačná kancelária (TIK) mesta Skalica.

Počas sobôt, nedieľ a sviatkov budú na základe turistického pasu k dispozícii farský kostol sv. Michala archanjela, veža farského kostola, Dom kultúry od architekta Dušana Jurkoviča, jezuitský kostol a Rotunda sv. Juraja. V nich bude sprievodca, ktorý poskytne odborný výklad. Turistický pas si návštevníci zakúpia v TIK alebo v rotunde a umožní im vstup do všetkých pamiatok.

Novinka okruhové sprevádzanie bude vždy v sobotu a nedeľu na dvoch okruhoch. Prvý vedie po technických pamiatkach - do expozície kníhtlače, Ľadovne a na Mlyn bratov Pilárikovcov. Druhý sa venuje sakrálnym pamiatkam - františkánskemu, jezuitskému a farskému kostolu. Tematické prehliadky pamiatok mesta Skalica sú oživením turistickej sezóny 2024. Siedmeho júna to bude téma netradičných miest, kde sa bežne nesprevádza. Účastníci navštívia kostolík v Štíbore, krížové chodby a arkády vo františkánskom kostole, radnicu a oratórium. O mesiac, 19. júla, je pripravená strašidelná prehliadka pamiatok mesta Skalica, 16. augusta potulka za sochami významných osobností a 13. septembra budú turistov po pamiatkach sprevádzať ochotnícki divadelníci z divadla B.Ú.D.A.

Okrem týchto si možno v TIK objednať aj individuálne prehliadky, využiť nového audio sprievodcu mestom alebo si stiahnuť aplikáciu Geohra, ktorá turistov zábavnou formou prevedie po pamiatkach.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol