V rožňavskej hvezdárni sa bude konať valentínske pozorovanie nočnej oblohy

14.02.2024 | Košický kraj | Autor: L.Mužla

Ilustračné foto. Archív TASR.

Rožňava 14. februára (TASR) - Rožňavská hvezdáreň otvorí svoje brány aj počas sviatku zamilovaných, verejnosti v stredu večer ponúka valentínske pozorovanie nočnej oblohy s názvom Hviezdny Valentín. TASR o tom informoval marketingový manažér Gemerského osvetového strediska (GOS) v Rožňave Róbert Šimko.

Valentínske pozorovanie nočnej oblohy sa v rožňavskej hvezdárni začne o 18.00 h. Verejnosť bude môcť pozorovať Mesiac, plynného obra Jupiter či hviezdokopu zo súhvezdia Býk a Plejády.

"Hvezdáreň počas celého roka prináša návštevníkom lákavý program vo forme pozorovaní dennej či nočnej oblohy počas významných astronomických javov. Cieľom je popularizácie astronómie a prírodných vied, najmä keď sú podmienky na pozorovanie priaznivé a nebo jasné," uviedol Zdeněk Molnár z úseku astronómie GOS.

Okrem podujatia vo hvezdárni GOS pri príležitosti sviatku zamilovaných pripravilo pre verejnosť aj Valentínsky keramický workshop. Uskutoční sa vo štvrtok (15. 2.) popoludní v keramickej dielni Domu tradičnej kultúry Gemera. Produkty vyjadrujúce svoju lásku budú účastníci vyrábať plátovou technikou.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol