Cez víkend sa konali doplňujúce voľby v 18 obciach na Slovensku

12.02.2024 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Novým starostom Drne sa stal Gejza Bari

Drňa 11. februára (TASR) - V sobotňajších (10. 2.) doplňujúcich voľbách si obyvatelia obce Drňa v okrese Rimavská Sobota zvolili za starostu 47-ročného nominanta Smeru-SD Gejza Bariho, ktorý vykonával funkciu zastupujúceho starostu. Pre TASR to uviedol predseda volebnej komisie Roman Solc. Bari získal 59 hlasov.

O kreslo sa uchádzal aj 41-ročný podnikateľ a nominant strany Aliancia Jozef Matovics, ktorého volilo 25 obyvateľov. Celkom 24 hlasov získala tretia kandidátka, 33-ročná referentka a nominantka Hlasu-SD Katarína Vargová.

Podľa Solca si uplatnilo volebné právo 108 obyvateľov, celkovo tu mali 155 oprávnených voličov. Voľby prebehli bez problémov, volebná miestnosť bola zriadená v budove obecného úradu.

V Plaveckom Mikuláši zvolili za starostku E. Balúchovú

Bratislava/Plavecký Mikuláš 11. februára (TASR) - Starostkou Plaveckého Mikuláša bude Emília Balúchová, ktorá bola doteraz poverená riadením samosprávy. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov sobotňajších (10. 2.) doplňujúcich volieb, ktoré obec zverejnila na sociálnej sieti.

"Volieb sa zúčastnilo 393 z 599 voličov zapísaných v zozname voličov, čo predstavuje 65,61 percenta," oznámila obec.

Balúchová dostala 348 hlasov, za jej protikandidátku Danielu Baďurovú hlasovalo 45 voličov.
Plavecký Mikuláš na Záhorí bol jednou z 18 obcí, kde sa v sobotu uskutočnili doplňujúce komunálne voľby. Dôvodom bolo minuloročné odstúpenie Petra Válka, ktorý bol za starostu zvolený na jeseň 2022. Riadením obce bola vtedy do doplňujúcich volieb poverená dovtedajšia poslankyňa obecného zastupiteľstva Balúchová.

Starostom obce Chlebnice sa stal Peter Štefka

Chlebnice 11. februára (TASR) - Starostom obce Chlebnice v okrese Dolný Kubín sa stal Peter Štefka (Hlas-SD), ktorý v sobotňajších (10. 2.) doplňujúcich voľbách získal 387 hlasov. TASR o tom informovala miestna volebná komisia.

V doplňujúcich voľbách odovzdalo hlas štyrom kandidátom na starostu 805 z 1266 zapísaných voličov. Platných bolo 802 hlasov.

Michal nad Žitavou: Starostom sa stal Peter Drahoš

Michal nad Žitavou 11. februára (TASR) - Starostom Michala nad Žitavou v okrese Nové Zámky sa stal 50-ročný živnostník Peter Drahoš. Nominant KDH doteraz pôsobil v obci ako zastupujúci starosta. Jeho protikandidátkou vo víkendových doplňujúcich komunálnych voľbách bola 51-ročná právnička Galina Ballová (nezávislá). Informovala o tom predsedníčka volebnej komisie Iveta Kmeťová.

V obci so 680 obyvateľmi pristúpilo k hlasovacím urnám 374 voličov, neplatných bolo deväť hlasov. Drahošovi odovzdalo svoj hlas 330 voličov, Ballová získala 35 hlasov.

Drahoš nahradí na poste starostu Michala nad Žitavou Juraja Supeka (Smer-SD), ktorý zahynul pri vlaňajšej nehode.

Na východe Slovenska sa doplňujúce voľby konali v šiestich obciach

Ilustračné foto. Archv TASR.

Prešov 11. februára (TASR) - Na východnom Slovensku sa v sobotu (10. 2.) konali doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obce v šiestich obciach. V troch si volili starostu.

Spomedzi dvojice kandidátov na túto funkciu si vyberali obyvatelia Nechválovej Polianky v okrese Humenné. Podľa zápisnice zverejnenej na webovej stránke obce bude starostom Tibor Sisák, ktorý získal 54 hlasov zo 101 odovzdaných platných hlasovacích lístkov.

V Žehni v Prešovskom okrese sa o post starostu uchádzalo osem kandidátov. Najviac hlasov, a to 190, získal Dušan Galdun. Pre TASR to potvrdila zapisovateľka miestnej volebnej komisie Zuzana Sušková.

V obci Brezovec v okrese Snina, kde podľa sčítania z roku 2021 žije 39 ľudí, si volili starostu aj poslancov. O post starostu sa uchádzal len jeden kandidát, na čele obce tak bude Michal Hakulin.

V rámci východného Slovenska si poslancov volili obyvatelia obcí Piskorovce (okres Vranov nad Topľou), Šemša (okres Košice-okolie) a Kašov (Trebišov).

Celkovo sa v sobotu konali voľby v 18 obciach na Slovensku.


 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača