Nová Baňa: Muzeálna knižnica sa rozrástla o viac ako 100 odborných titulov
Knižnicu Pohronského múzea v Novej Bani obohatilo v minulom roku viac ako sto nových kníh z rôznych vedných odborov.

01.02.2024 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

        Nová Baňa 1. februára (TASR) - Muzeálna knižnica, ktorej členom sa môže stať každý záujemca bezplatne, má viac ako 3900 titulov odbornej literatúry.
        "Najviac zastúpená je história a regionálna literatúra, týkajúca sa hlavne Novej Bane. Taktiež u nás nájdete aj publikácie z oblasti etnografie, archeológie, umenia, pomocných vied historických, techniky, staviteľstva, prírody a rôzne zborníky či encyklopédie," priblížila múzejníčka Katarína Stredáková.
        Dodala, že okrem požičiavania kníh poskytujú pracovníci múzea aj metodickú pomoc pri rôznych stredoškolských či vysokoškolských prácach. Verejnosť si tu môže preštudovať aj regionálnu tlač, historické knižné fondy, mapový materiál, rukopisy či archiválie.
        Nové publikácie podľa nej skvalitnili knižničný fond a možnosti poskytovania služieb pre odborných pracovníkov múzea a pre bádateľskú verejnosť. Stredáková doplnila, že zoznam zakúpených kníh nájde verejnosť na internetovej stránke Pohronského múzea. Knižnica je pre verejnosť otvorená každý pracovný deň od 8.00 do 16.00 h.
        Na projekt akvizície knižného fondu s názvom Knihy do múzea prispel Fond na podporu umenia z verejných zdrojov sumou 2000 eur, spolufinancovanie vo výške 250 eur uhradili z rozpočtu Pohronského múzea.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača