V Dolnom Kubíne pribudnú nové lavičky a stojany na bicykle
Staré parkové lavičky chce samospráva rekonštruovať.

09.08.2018 | Žilinský kraj | Autor: M.Siváková

Dolnokubínska samospráva v týchto mesiacoch realizuje v centre mesta a na sídliskách Bysterec a Brezovec výmeny a doplnenie mestského mobiliáru. Celkovo tak radnica obmení či doplní 28 nových parkových lavíc, osem odpadkových košov a 20 stojanov na bicykle. Veľká časť prvkov bude v parku Martina Kukučína a priľahlom nábreží rieky Orava. Z rozpočtu mesta je na tieto práce vyčlenených 20.000 eur.

„Týmto krokom chceme prispieť ku skrášleniu a zlepšeniu prostredia v našom meste. Preto nahrádzame staré a poškodené lavičky, ktorých stav už dosiahol hranicu únosnosti i rentabilitu údržby. Zároveň sme sa rozhodli, že niektoré osadíme aj na takých miestach, kde doteraz neboli, čím doplňujeme a zahusťujeme sieť už existujúcich lavičiek aj podľa požiadaviek obyvateľov nášho mesta,“ povedal primátor Dolného Kubína Roman Matejov.

Podľa vedúceho odboru dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Miroslava Kosmeľa budú staré demontované parkové lavičky zrekonštruované. Radnica ich následne umiestni do niektorej z miestnych lokalít. Splnia sa tak požiadavky predsedov spoločenstiev bytových domov na uliciach Matúškova, Na Sihoti a Nemocničnej.

V rámci požiadaviek mestského výboru Brezovec bolo v tomto roku doplnených 18 nových betónových lavičiek, či už k prístupovým schodiskám, detským ihriskám, autobusovým zástavkám alebo k samotným bytovým spoločenstvám. „Mesto má zámer doplniť stojany na bicykle pri budove letného štadiónu, na Vojtaššákovom námestí, ako už aj v spomínanom parku Martina Kukučína a Nábreží Oravy,“ doplnil Kosmeľ.

V rámci plánovaných stavebných úprav za okresným úradom má mesto v pláne vymeniť mestský mobiliár, ako aj dva prístrešky na zastávkach mestskej autobusovej dopravy zo strany od okresného úradu aj od budovy súkromnej strednej odbornej školy.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava