Bratislava: Na školách v Rači fungujú podporné tímy, plánujú sa tiež prednášky
Na školách, ktoré má v zriaďovateľskej pôsobnosti bratislavská Rača, fungujú veľmi dobre podporné tímy, sociálny pedagóg a psychológ.

15.01.2024 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

 Bratislava 15. januára (TASR) - Na školách, ktoré má v zriaďovateľskej pôsobnosti bratislavská Rača, fungujú veľmi dobre podporné tímy, sociálny pedagóg a psychológ. Mestská časť zároveň nadviazala spoluprácu s políciou, naplánované sú prednášky na viaceré dôležité témy. Pre TASR to uviedla vedúca račianskeho školského úradu Adela Porvazníková.
        "Podporné tímy už pri prvotnom probléme vedia eliminovať rozvinutie do väčších rozmerov. Pracujú s jednotlivcom aj s celým kolektívom dotknutých žiakov," skonštatovala Porvazníková s tým, že na školách sa v spolupráci s políciou plánujú aj prednášky na tému bezpečnosti, trestnoprávnej zodpovednosti mladistvých či šikanovania.
        V rámci bezpečnostných opatrení majú všetky základné školy uzamknutý vchod. Pri vstupe je tak potrebné zahlásiť sa na vrátnici. Žiaci a zamestnanci sa do školy dostávajú zaevidovaním cez dochádzkový systém pri vstupe do školy. Prípadné ďalšie kroky na zvýšenie bezpečnosti a elimináciu možných rizík majú byť prekonzultované na porade s riaditeľmi škôl i vedením mestskej časti. 
        Samospráva priznáva, že pri zavádzaní opatrení sa prekážky nájdu vždy, či už finančné alebo legislatívne. "Budeme hľadať najlepšiu cestu ako zvýšiť bezpečnosť na školách v prospech žiakov, zamestnancov, ako aj rodičov a priateľov školy," poznamenala Porvazníková s tým, že zapojeniu do výziev avizovaných štátom sa nebránia.
        Ministerstvo vnútra SR v spúšťa bezpečnostný audit na základných a stredných školách. V pondelok o tom informoval šéf rezortu Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) po rokovaní s ministrom školstva Tomášom Druckerom (Hlas-SD). Avizuje aj prípravu dotazníka pre vysoké školy. 
        Téma bezpečnosti na školách sa stala aktuálne diskutovanou po minuloročnej decembrovej tragickej streľbe na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v centre Prahy.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol