Most na Francisciho ulici v Poprade by mali dokončiť v auguste 
Celková doba výstavby podľa zmluvy je 120 dní od odovzdania staveniska.

08.08.2018 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Rekonštrukcia mosta na Francisciho ulici v Poprade, ktorá začala ešte na jar, pokračuje betónovaním rímsy a sanačnými úpravami opôr a krídel. "Po oddebnení sa práce presunú na druhú stranu objektu. Po ukončení týchto prác budú položené živičné povrchy," informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že mostný objekt by mal opäť začať slúžiť verejnosti v druhej polovici augusta.

Rekonštrukciu mosta si vyžiadal jeho zlý technický stav. Kvôli bezpečnosti cestnej premávky a zníženiu zaťaženia bolo toto premostenie už v roku 2013 uzatvorené pre nákladnú dopravu. Po schválení investičnej akcie Mestského zastupiteľstva mesta Poprad začala v polovici mája jeho obnova. Cestná premávka bola najprv čiastočne obmedzená, neskôr most úplne uzavreli, aby mohli urýchliť samotné práce.

"Ide o strategicky dôležitý cestný objekt v širšom centre mesta, ktorého technický stav si vyžaduje rekonštrukciu. Naším cieľom je rekonštrukcia mosta a zvýšenie bezpečnosti samotnej cestnej premávky v danej lokalite," uviedol pri začiatku prác primátor Popradu Jozef Švagerko.

Celková doba výstavby podľa zmluvy je 120 dní od odovzdania staveniska. Zhotoviteľom je spoločnosť SLOV-VIA, s.r.o., Poprad a cena diela predstavuje sumu viac ako 195.000 eur. Po rekonštrukcii sa nosnosť mosta zvýši na 40 ton, šírka komunikácie ostane zachovaná a zároveň tam plánujú postaviť aj lávku pre peších a cyklistov.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol