Košice: Mestské lesy apelujú na zvýšenie opatrnosti pre polomy stromov
Mestské lesy Košice upozorňujú návštevníkov na zvýšené riziko polomov.

10.01.2024 | Košický kraj | Autor: TASR

Košice 10. januára (TASR) - Spolu s vyvrátenými stromami ich budú odstraňovať v najbližšom období. Informujú o tom na sociálnej sieti.


        "Nástup zimného počasia začiatkom uplynulého decembra s výskytom námrazy, následné oteplenie sprevádzané dažďami a silný vietor v posledných dňoch zapríčinili v lesoch zvýšený výskyt a riziko samovoľného zlomu a pádu konárov či celých stromov. Okrem škôd v lesných porastoch spôsobili aj sťaženú priechodnosť niektorých lesných ciest a chodníkov," uvádzajú.


        Košickí lesníci sa budú odstraňovaniu týchto prekážok venovať postupne, prednostne na cestách a chodníkoch najviac využívaných verejnosťou, ako sú napríklad lokality Čermeľská dolina, Bankov, Jahodná, Furča.


        "S ohľadom na trvajúce zvýšené riziko polomov, ich nepredvídateľnosť, prosíme návštevníkov lesa, aby dbali v tomto čase na zvýšenú opatrnosť a bezpečnosť. Radšej sa vyhnite vychádzkam do lesov počas silného vetra, nezdržiavajte sa na miestach vývratov a prehnutých konárov stromov," dodali Mestské lesy. Zároveň návštevníkov žiadajú, aby rešpektovali pokyny lesníckeho personálu a nevstupovali do miest, kde sa vykonávajú práce a pohybuje lesná technika.


        Informácie o výskyte polomov, vývratov, prípadne inak nebezpečných či destabilizovaných stromov, môže verejnosť zaslať košickým mestským lesom prostredníctvom správy na sociálnej sieti, prípadne cez podnety na ich webovej stránke.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača