Košice: NTC a KFA sú tesne pred dokončením

03.01.2024 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Snímka z výstavby Národného tréningového centra (NTC) na Popradskej ulici v Košiciach 28. augusta 2023. FOTO TASR - František Iván.

Košice 3. januára (TASR) - Národné tréningové centrum (NTC) a Košická futbalová aréna (KFA) sú tesne pred dokončením. V uplynulých dňoch o tom na sociálnej sieti informovalo mesto Košice.

Výstavba NTC na Popradskej ulici je podľa neho hotová na 89 percent. Zhotoviteľ by mal stavbu odovzdať mestu a Slovenskému tenisovému zväzu ešte začiatkom tohto roka. "Robotníci dokončujú predovšetkým interiérové práce, inštaláciu vzduchotechniky, rozvodov, elektroinštalácie a montáž ďalších koncových prvkov a zariadení. Stavbu úspešne napojili na siete, zároveň na strechu budovy osadili fotovoltické panely, ktoré by mali pokryť väčšiu časť dennej spotreby elektrickej energie celého objektu," spresnil magistrát s tým, že NTC má zároveň vlastný zdroj úžitkovej vody, ktorú čerpá z 50 metrov hlbokého vrtu.

Práce podľa mesta finišujú aj na dostavbe KFA, kde sú hotové na 90 percent. Stavba má byť odovzdaná na kolaudáciu koncom tohto mesiaca. "V rámci prác sa dostavali severná a južná tribúna vrátane rohov a strechy, čím sa zvýši kapacita štadióna na konečných 12.350 miest. Súčasťou dostavby je aj inštalácia sedadiel a koncových zariadení," dodalo.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača