Handlová: Bezprístrešní obyvatelia môžu i túto zimu využiť služby nocľahárne

02.01.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Handlová 2. januára (TASR) - Bezprístrešní obyvatelia môžu i túto zimu využiť služby nocľahárne v Handlovej. Nezisková organizácia Jazmín pre nich uvoľnila priestory v bývalej kancelárii vedúcej sociálneho oddelenia. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Otvorenie nocľahárne na Ulici F. Nádaždyho zabrzdilo vlani odporúčanie hygieny neubytovávať bezprístrešných v suteréne budovy. Pred otvorením bolo potrebné vykonať niekoľko technických úprav. Riaditeľka neziskovej organizácie Jazmín Viera Mrázová uviedla, že organizácia musela v zariadení vykonať presuny, aby v prípade záujmu ľudí o ubytovanie zachovala bezinfekčnosť a klienti neboli ohrození na zdraví.

"Jazmín uvoľnil jednu izbu a priestory a kde budú môcť bezprístrešní prenocovať. Z pivničných priestorov bez okien sa nocľaháreň presunula do bývalej kancelárie vedúcej sociálneho oddelenia," priblížila Paulínyová.

Záujemci o ubytovanie podľa nej budú mať zabezpečené všetky základné potreby. "Budú mať možnosť sa osprchovať či v prípade potreby dostať čistú spodnú bielizeň. V spolupráci so sociálnym oddelením mesta dostanú aj balíček s hygienickými potrebami, ponožky a nejaké potraviny," doplnila.

Bezprístrešní obyvatelia sa musia v prípade záujmu o ubytovanie ohlásiť na vrátnici. Jedno prenocovanie je spoplatnené sumou jedno euro. Nástup do nocľahárne je možný najskôr od 17.00 h a odchod ráno do 8.00 h.

"Nezisková organizácia disponuje tromi posteľami, avšak v prípade potreby je možnosť ponuku rozšíriť o ďalšie lôžka. Nocľaháreň je prístupná do konca zimy s ohľadom na poveternostné podmienky," ozrejmila hovorkyňa mesta.

Pomôcť bezprístrešným obyvateľom môže podľa nej i verejnosť, stačí, ak do Jazmínu prinesie čaje, kávu či instantné polievky.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol