TSK bude pokračovať v rekonštrukciách ciest v okrese Partizánske

27.12.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 26. decembra (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) bude aj v budúcom roku pokračovať v investíciách do rekonštrukcie ciest na území okresu Partizánske. Ďalšie prostriedky vyčlenil v rámci svojho rozpočtu i pre hvezdáreň v Malých Bieliciach. Informoval o tom podpredseda TSK Jozef Božik.

"Pre okres Partizánske je dôležité, že sa podarilo pretlačiť dofinancovanie rekonštrukcie cesty medzi Veľkými Uhercami a Skýcovom, keďže nie všetky práce sú možné preplatiť z európskych zdrojov," načrtol Božik.

Ďalšou investíciou kraja je podľa neho spolufinancovanie pri výstavbe cyklistického chodníka na hornej Nitre, ktorý chce krajská samospráva financovať z Plánu obnovy a odolnosti SR. "Sú tam niektoré časti, ktoré musíme zabezpečiť z vlastných zdrojov vo výške dvoch miliónov eur. Ide o spojnicu Partizánske - Zemianske Kostoľany," konkretizoval.

Krajská samospráva má záujem zabezpečiť i rekonštrukciu časti ciest, ide o úseky Livina - Nadlice, Bošany - Chynorany a Baštín - Práznovce v hodnote 490.824 eur. "Balík peňazí je menší, ale práve preto, že sa kraj dofinancuje obrovskými zdrojmi rekonštrukciu cesty Veľké Uherce - Skýcov," vysvetlil Božik.

TSK podľa neho plánuje obstarať i projektovú dokumentáciu pre rekonštrukciu hvezdárne v Malých Bieliciach, podarilo sa mu tiež získať zdroje v tomto i budúcoročnom rozpočte na modernizáciu cestmajsterstva v podobe novej techniky. "Pripravuje sa tiež nová projektová dokumentácia na ďalšie projekty rekonštrukcie Strednej odbornej školy J. A. Baťu v hodnote 3,5 milióna eur a zdroje na debarierizáciu Gymnázia Partizánske," dodal podpredseda TSK.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača