Radnica v Prievidzi opäť odovzdá vianočný príspevok vybraným rodinám

15.12.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prievidza 15. decembra (TASR) - Prievidzská radnica opäť podporí rodiny, ktoré majú zverené deti do náhradnej alebo pestúnskej starostlivosti. Finančný príspevok dostane tento rok 36 rodín. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Prievidzská samospráva pri príležitosti Vianoc poskytuje v tomto roku finančný príspevok pre 36 rodín s trvalým pobytom v meste Prievidza vo výške 150 eur, ktoré majú deti zverené do náhradnej osobnej starostlivosti alebo pestúnskej starostlivosti," uviedla Krajčiová. Jedinou podmienkou podľa nej je, aby mali uhradené finančné záväzky voči mestu Prievidza.

Vybraným rodinám radnica na adresu trvalého pobytu zaslala oznámenie o priznaní finančného daru. Pri zostavovaní zoznamu na vyplácanie vianočného príspevku sociálne oddelenie úzko spolupracuje s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny, ale aj s miestnym oddelením daní a poplatkov.

"Na vianočný príspevok nie je žiaden právny nárok. Mesto Prievidza sa aj takýmto spôsobom snaží pomôcť svojim občanom, ktorí sa nachádzajú v ťažkej životnej situácii a spríjemniť im tak prežitie vianočných sviatkov," doplnila primátorka Katarína Macháčková.

Rodiny, ktoré sa starajú o takto zverené deti, privítajú zástupcovia mesta v obradnej miestnosti Mestského domu 19. decembra. Tradičnou predvianočnou aktivitou je aj obed s pozvanými osamelo žijúcimi seniormi - obyvateľmi mesta Prievidza. Slávnostné stretnutie s vedením mesta a osamelo žijúcimi seniormi bude rovnako 19. decembra.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol