Envirorezort má zabezpečiť opravu mostovky priehradného múru Nosickej priehrady

14.12.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Na snímke Nosická priehrada. Archív TASR.

Nimnica 14. decembra (TASR) - Možnosť prepojenia dvoch úsekov Vážskej cyklomagistrály (Púchov - Nimnica a Nosická priehrada - Považská Bystrica) naberá reálne kontúry. Vláda zaviazala ministra envirorezortu zabezpečiť rekonštrukciu priehradného múru Nosickej priehrady. Informoval o tom predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.

Prepojenie úsekov ohrozuje uzavretý priehradný múr Nosickej priehrady. Mostovka priehradného múru je už viac ako dva roky pre verejnosť uzavretá, vodohospodári nemajú na jej opravu peniaze.

"Mostovka bola uzavretá pre verejnosť v lete 2021. Dôvodom bol havarijný stav zábradlia. Rozpočet na opravu predstavuje sumu 2,5 milióna eur. Podnik aktuálne nemá na opravu peniaze. Akonáhle pridelia finančné prostriedky, pristúpime k oprave," informoval TASR hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák.

"Po korune priehradného múru sa už dva roky nedá prejsť. Pri priehradnom múre sa končí úsek cyklotrasy Púchov - Nimnica a v budovaní cyklotrasy chcem pokračovať na druhej strane múru cez Milochov do Považskej Bystrice," skonštatoval predseda TSK.

Podľa hovorkyne Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Lenky Kukučkovej aktuálne prebieha inžinierska činnosť pre vydanie stavebného povolenia na úsek Nosická priehrada - Považská Bystrica spolu s majetkovoprávnym usporiadaním. V prvej polovici budúceho roka by malo byť vydané stavebné povolenie.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol