Staré svietidlá na pešej zóne v partizánskom nahradia nové

13.12.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 13. decembra (TASR) - Existujúce staré svietidlá na pešej zóne v centre Partizánskeho nahradia nové, ktoré budú úspornejšie. S výmenou svietidiel začala samospráva v týchto dňoch. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

"Dôvodom na výmenu je technický stav existujúcich svietidiel, ktoré síce ešte svietili, ale mali popraskané a rozbité ochranné sklá a kryty. Svietidlá svietili na Námestí SNP 25 rokov a je čoraz ťažšie zohnať na tento typ náhradné diely," uviedol Božik.

Veľmi dôležitým faktorom je podľa neho spotreba elektrickej energie. "Pôvodné svietidlá majú metalhalogenovú výbojku s príkonom 125 wattov za hodinu, nové svietidlá sú s LED svetelným zdrojom a reguláciou výkonu, spotrebujú 40 wattov za hodinu, v čase od polnoci do 5.00 h iba 50 percent," priblížil.

V centre mesta samospráva vymení 52 svietidiel s príkonom 125 wattov za 35 kruhových LED svietidiel s príkonom 40 wattov a 17 uličných svietidiel s príkonom 53 wattov. Životnosť svietidiel je 100.000 hodín a záručná doba je desať rokov.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol