Ružomberské informačné centrum by malo prejsť pod OOCR Región Liptov

12.12.2023 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Na snímke Mestský úrad v Ružomberku 22. novembra 2018. FOTO TASR - Miroslava Mlynárová.

Ružomberok 12. decembra (TASR) - Ružomberské informačné centrum by malo od 1. januára budúceho roka prejsť pod organizačnú správu Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov, a to vrátane jeho štyroch zamestnancov. Zmenu prerokuje mestské zastupiteľstvo v Ružomberku v utorok.

"OOCR bude zastrešovať celú prevádzkovú činnosť informačného centra v rámci svojich činností. Prevod činnosti a pôsobnosti bude realizovaný delimitáciou, prípadne iným vhodným právnym úkonom," vysvetlil primátor Ľubomír Kubáň.

Uviedol, že prínosom nového organizačného modelu, ktorý kopíruje trendy zo zahraničia, bude intenzívnejšia spolupráca s organizáciou destinačného manažmentu pri prezentácii mesta a regiónu. "Očakávame tiež intenzívnejšiu spoluprácu pri tvorbe nových produktov cestovného ruchu, využívanie moderných trendov i poznatkov či technológií v rámci marketingu aj komunikácie," podotkol Kubáň.

Nový model spolupráce odporučila mestskému zastupiteľstvu komisia pre kultúru a cestovný ruch. Následne ho schválilo predstavenstvo a valné zhromaždenie OOCR.

Mestskí poslanci sa budú v utorok zaoberať aj rozpočtom mesta a plánom investičnej výstavby pre rok 2024. Schvaľovať budú aj všeobecne záväzné nariadenia o poplatku za komunálne odpady, miestnych daniach a miestnom poplatku za rozvoj. Poslanci budú rozhodovať aj o založení spoločnosti Mestský podnik Ružomberok, tiež o prijatí návratných zdrojov financovania. Úver vo výške viac ako šesť miliónov eur by chcela radnica využiť na financovanie kapitálových výdavkov súvisiacich s výstavbou mestskej plavárne, parkoviska na Ulici Lesná, rekonštrukcie mosta ponad rieku Revúca a projektu smart technológie.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol