Mesto Partizánske začalo s výstavbou telocvične vo Veľkých Bieliciach

05.12.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 5. decembra (TASR) - Mesto Partizánske zbúralo objekt starej telocvične pri základnej škole (ZŠ) vo Veľkých Bieliciach. Na jej mieste vyrastie nová, so stavebnými prácami začal dodávateľ v tomto období. Mesto investíciu financuje i z dotácie. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

"Po starej telocvični zostala iba obrovská kopa betónov, ktoré budú zomleté mobilným drviacim zariadením a betónový recyklát použijeme do násypov podkladových vrstiev novej telocvične," uviedol primátor.

Búracie práce sú týmto podľa neho ukončené a dodávateľ začína so stavebnými prácami výkopmi pre základové konštrukcie a zdravo-technické inštalácie novej stavby.

Architektonicky novostavbu mesto navrhlo ako dva navzájom prepojené objekty. Dominantný objekt telocvične je prepojený s existujúcou budovou školy spojovacou chodbou v úrovni druhého nadzemného podlažia.

Investíciu financuje samospráva z dotácie z Fondu na podporu športu v objeme 837.160,03 eura a vlastných zdrojov. Celkové náklady predstavujú viac ako 1,130 milióna eur.

Staré športovisko muselo mesto na základe rozhodnutia statika zavrieť ešte v júni 2021. Deti zatiaľ vozí do ZŠ Radovana Kaufmana, kde má vybudované športové centrum.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača