MŽP vyhlásilo výberové konanie na post riaditeľa TANAP-u
Uskutoční sa v decembri.

29.11.2023 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Vysoké Tatry/Bratislava 29. novembra (TASR) - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR, ako zriaďovateľ príspevkovej organizácie Správy Tatranského národného parku (TANAP), vyhlásilo výberové konanie na post riaditeľa. Vyplýva to z oznámenia, ktoré rezort zverejnil na webovom sídle.

Žiadosti môžu uchádzači posielať poštou alebo elektronicky do 4. decembra. Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania je podľa rezortu v priebehu decembra.

Záujemca by mal mať ukončené vysokoškolské vzdelania II. stupňa, odbornú prax aspoň štyri roky v oblasti ochrany prírody a krajiny či lesníctva a tiež znalosti o postavení, činnosti a úlohách národného parku. Riaditeľ podľa zverejnených údajov okrem iného zodpovedá za prípravu a plnenie plánu hlavných úloh Správy TANAP-u, riadi a koordinuje jej činnosť a zodpovedá za správne, efektívne, účelové a hospodárne vynaloženie pridelených prostriedkov.

Po tom, čo z postu riaditeľa Správy TANAP-u odvolali začiatkom novembra Pavla Majka, dočasne túto pozíciu zastáva Peter Olexa. Do funkcie ho vedenie MŽP vymenovalo 10. novembra.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača