Krásnohorské hradné hry vytvoria dobovú atmosféru 
Najmenší rytieri budú dobýjať slamený hrad Slamburg .

04.08.2018 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Ďalšie Top podujatie programu Terra Incognita ponúkne dnes pod hradom Krásna Hôrka rytierske a lukostrelecké turnaje, dobýjanie slameného hradu, šermiarske súboje a hlavným lákadlom budú maďarskí husári. Ako informoval organizátor Peter Legnár z občianskeho združenia Tri ruže, atmosféru dotvorí dobová kuchyňa, dobové remeslá, sokoliari či čajovňa kráľa Žigmunda. Otvorenie festivalu je na programe od 10.00 h.

„Dobyť slamený hrad Slamburg budú môcť aj najmenší rytieri z radov detských návštevníkov. Pre deti bude pripravená tiež detská rytierska dráha, na ktorej dokážu svoje rytierske schopnosti. Interaktívnu rozprávku si pre ne prichystal aj Miroslav Kasprzyk - zbojník, zemepán aj šašo v jednej osobe," uviedla výkonná riaditeľka organizácie Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková s tým, že v programovej ponuke si to svoje nájdu všetky vekové kategórie.

O dobovú hudbu a tance sa v sobotu (4.8) postará skupina Marnatosnaha a večer čaká návštevníkov koncert speváka Petra Cmorika. Vstupenka na Krásnohorské hradné hry platí v sobotu zároveň ako vstupenka do Mauzólea v Krásnohorskom Podhradí.

„Je dôležité, aby takéto veľké podujatia fungovali ako pútače a v rámci programu ponúkli návštevníkom aj príležitosť spoznávať turistické atraktivity v bezprostrednom okolí a rozširovať si tak obzory. Mauzóleum v Krásnohorskom Podhradí je jednou z najvýznamnejších historických budov v našom kraji a možnosť vidieť túto pamiatku počas Krásnohorských hradných hier by určite mal využiť každý návštevník podujatia," povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Z Rožňavy bude na Krásnohorské hradné hry premávať obojsmerne kyvadlová autobusová doprava. „Odchody budú v hodinových intervaloch z autobusovej stanice v Rožňave od 9.30 h do 21.30 h a z areálu pod hradom Krásna Hôrka každú hodinu od 10.00 h do 22.00 hod," informovala o tom organizácia Košice Región Turizmus.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice