Mesto Partizánske vybudovalo novú kruhovú križovatku na Ulici gen. Svobodu

21.11.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 21. novembra (TASR) - Rekonštrukcia jedného z najfrekventovanejších dopravných vstupov do centra Partizánskeho je dokončená. Mesto v uplynulých dňoch otvorilo a sprejazdnilo novovybudovanú kruhovú križovatku na Ulici generála Svobodu, ktorá má prispieť k lepšej plynulosti dopravy a vyššej bezpečnosti cestnej premávky v danom úseku. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.

Súčasťou projektu v hodnote 500.000 eur bola výstavba kruhovej križovatky, rekonštrukcia pravostranného chodníka, úprava časti ľavostranného chodníka s vybudovaním komunikácie pre peších od kruhovej križovatky smerom k supermarketu a tiež vybudovanie cyklistického chodníka. "Pribudli aj nové priechody pre chodcov s prvkami pre imobilných a nevidiacich, ktoré sú rovnako ako celá križovatka osvetlené novovybudovaným verejným osvetlením," uviedol primátor Jozef Božik.

Stavebné práce trvali tri mesiace a nadväzovali na ne viaceré dopravné obmedzenia. "Bola to náročná rekonštrukcia, ale potrebná. Verím, že dopravná situácia v tejto lokalite bude teraz plynulejšia a bezpečnejšia," zdôraznil primátor.

Úplnú uzáveru časti Ulice generála Svobodu podľa neho využili Železnice Slovenskej republiky i na opravu a úpravu železničného priecestia, takže sa tento vstup do mesta nemusel uzatvárať pre motoristov dvakrát.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

10. mája - 100. výročie založenia DPO Veľký Krtíš

Oslavy založenia okresnej hasičskej organizácie

11. mája - Morovnianska podkova

furmanské preteky Handlová

11. mája - Detské krojové slávnosti

Borský Svätý Jur