Prievidza: Priechod pre chodcov na Košovskej ceste bude bezbariérový

10.11.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prievidza 10. novembra (TASR) - Priechod pre chodcov na križovatke Ulice M. Mišíka a Košovskej cesty v centre Prievidze bude po novom bezbariérový. S prácami v hodnote približne 5000 eur začali Technické služby mesta Prievidza (TMSPD) tento týždeň, ukončiť ich plánujú v závislosti od počasia. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Debarierizácia verejného priestoru, povrchov a konštrukcií pozemných komunikácií a chodníkov pre peších je dôležitá aktivita samosprávy," skonštatovala Krajčiová. Jej cieľom je podľa nej zlepšenie podmienok pre sociálnu inklúziu osôb s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie do spoločnosti.

"Mesto neustále realizuje viaceré zásahy, ktorými sa snaží docieliť potrebnú úpravu infraštruktúry pre nevidiacich," opísala vedúca odboru stavebného poriadku, výstavby a životného prostredia mestského úradu Andrea Nikmonová.

Okrem práve realizovanej debarierizácie na Ulici M. Mišíka a Košovskej ceste samospráva v tomto roku podľa nej riešila napríklad i zvýšenú bezpečnosť chodcov pri kruhovej križovatke na Ulici S. Chalupku a Ulici J. Kráľa či debarierizačné opatrenia na jednosmerných uliciach na Ulici M. R. Štefánika pri bývalom kine Baník.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol