Jelšava chce riešiť problematickú dopravu v niektorých uliciach

31.10.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: L.Mužla

Jelšava 30. októbra (TASR) - Mesto Jelšava plánuje riešiť problematickú dopravnú situáciu v niektorých úzkych uliciach. Na tento účel si chce dať vypracovať nový komplexný passport dopravného značenia. Pre TASR to uviedol primátor mesta Milan Kolesár.

O dopravnej situácii v meste rokovali na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) i mestskí poslanci. Ako vyplýva z materiálu, ktorý zverejnila samospráva, vedenie mestskej polície navrhovalo situáciu v meste riešiť zjednosmernením niektorých ulíc. Ide konkrétne o Tomášikovu a Ševcovskú ulicu, ktoré sa nachádzajú v blízkosti historického centra mesta.

Podľa primátora sú predmetné ulice úzke a prechod najmä väčších áut, ako napríklad smetiarskych vozidiel, komplikujú na uliciach parkujúce autá. "Problém majú aj záchranné zložky, sanitky a hasiči, a zimná údržba, to už ani nehovorím," skonštatoval Kolesár. Ako dodal, od platnosti takzvanej chodníkovej novely sa situácia ešte zhoršila, keďže vozidlá nemôžu parkovať na chodníkoch a blokujú tak takmer celý jeden jazdný pruh.

Návrh na zmenu dopravného značenia, ktorý na zasadnutie MsZ predložilo vedenie mestskej polície, poslanci mesta nateraz neschválili. Ako pre TASR vysvetlil Kolesár, samospráva situáciu plánuje riešiť komplexne a vypracovať si dá nový passport dopravného značenia. Jeho súčasťou majú byť aj zmeny v statickej doprave v podobe vyznačenia parkovacích miest vo viacerých lokalitách mesta.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača