Hrad Strečno ožije počas Noci duchov, tekvíc a strašidiel

17.10.2023 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Na snímke strašidlá počas podujatia Noc duchov, tekvíc a strašidiel na Hrade Strečno. V Strečne dňa 23. októbra 2022. FOTO TASR - Erika Ďurčová.

Strečno 17. októbra (TASR) - Strašidelnú atmosféru môžu zažiť návštevníci hradu Strečno v sobotu 21. októbra na podujatí Noc duchov, tekvíc a strašidiel. Podľa hovorkyne Považského múzea v Žiline Magdalény Lackovej program v hrade zabezpečí skupina historického šermu Wagus z Trenčína.

Správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová doplnila, že atmosféra pritiahne do tajomných zákutí všetky bosorky, strašidlá a záhadné bytosti z okolia. "Na zážitkovej prehliadke nebudú chýbať duchovia, tanec upírov a vraj potečie aj krv. Na nádvorí si návštevníci pochutia na dobrotách, ktoré pripraví Cech Terra de Selinan, občerstvia sa v Strašibare a program zavŕši ohňová šou Black Evils," uviedla.

Prehliadky počas posledného tohtoročného podujatia na hrade Strečno sa budú konať od 17.00 h do 21.00 h každú pol hodinu a nie sú vhodné pre deti mladšie ako 10 rokov, dodala hovorkyňa Považského múzea.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol