Škôlkari v Liptovskej Ondrašovej majú nové dopravné ihrisko

16.10.2023 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Liptovský Mikuláš 16. októbra (TASR) - Nové dopravné ihrisko pribudlo v Materskej škole (MŠ) v Liptovskej Ondrašovej, mestskej časti Liptovského Mikuláša. Deti sa tam učia, ako sa bezpečne pohybovať za bránami areálu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Mnohé deti k nám chodia na bicykloch či na kolobežkách, ale hneď za bránou máme rušnú ulicu. Preto sme vybudovali areál, kde im budeme vštepovať základy dopravnej abecedy," vysvetlila riaditeľka MŠ Lívia Krajčušková.

Ihrisko tvoria okruhy, križovatka, priechody pre chodcov aj parkovacie miesta vo forme vodorovného značenia na asfalte. Deti plochu dotvorili vlastnými kresbami mesta, jazierka či parku.

Viceprimátor mesta Ľuboš Trizna skonštatoval, že radnica pokračuje vo zveľaďovaní školy. "Pred časom sme inštalovali rôzne hracie prvky vo dvore, vybudovali umelý koberec s lezeckou dráhou, ktorý v zime slúži na spúšťanie, a vynovili sme aj oplotenie," vymenoval s tým, že škola kráča s dobou a vytvára kvalitné podmienky pre rozvoj detských schopností.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol