Počet návštevníkov Dudiniec rastie
Samospráva mesta buduje v spolupráci z OOCR nové moderné informačné značenie.

31.01.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: Ján Lašák

Mesto Dudince zaznamenalo vlani takmer 340.000 prenocovaní, čo bolo najviac od krízových rokov 2008-2010. Veľký podiel na tom majú najmä kúpele, ktoré sú obľúbené nielen medzi klientmi zo Slovenska, ale čoraz viac do nich prichádzajú aj hostia zo zahraničia.

"Určite k tomu prispieva aj bohatý kultúrny a spoločenský program, ktorý pripravujeme v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) a miestnymi organizáciami," hovorí primátor Dudiniec Dušan Strieborný.

Dudince sa navyše stávajú aj významným športovým centrom. Okrem tradičných medzinárodných chodeckých pretekov Dudinská 50, sa na tom podieľajú aj iné, v meste už tradičné športy. Napríklad tamojší stolnotenisový oddiel súťaží v extralige, v najmasovejšom futbale majú zase vytvorených až šesť súťažných družstiev.

 

               

FOTO: Raritou a vyhľadávaným miestom návštevníkov Dudiniec, sú tzv. Rímske kúpele. Aj keď sú dodnes zahalené rúškom tajomstva a mnohí si ich vznik spájajú s pobytom rímskych vojsk na začiatku nášho letopočtu, triezvejšie úvahy hovoria o tom, že sú oveľa mladšie a vytvorili ich naši prastarí otcovia niekedy na prelome 19. a 20. storočia, v čase, keď sa začala vo väčšej miere využívať tamojšia liečivá minerálna voda. V Dudinciach 17. februára 2017. FOTO TASR - Jozef Poliak

Pre všetkých návštevníkov mesta buduje aktuálne samospráva v spolupráci z OOCR nové moderné informačné značenie. Deväť veľkorozmerných tabúľ, ktoré na exponovaných miestach inštaluje spoločnosť z Levíc, bude okrem informačného štandardu ponúkať aj aktuálne informácie z mesta na svetelnom displeji a bude mať v sebe zabudované aj nabíjačky na mobilné telefóny.

Propagáciu a zviditeľnenie mesta by mala priniesť už tento rok aj výroba nových kozmetických výrobkov z dudinskej minerálnej vody. "Je to výsledok spolupráce mesta Dudince, akciovej spoločnosti Kúpele Dudince, Slovthermae Dudince a združenia cestovného ruchu Balnea Cluster," doplnil primátor.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol