Humenné: Okrem havárie teplovodu mesto eviduje aj povrchové poškodenia budov

10.10.2023 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto.  Archív TASR.

Humenné 10. októbra (TASR) - Mesto Humenné eviduje následkom pondelkového (9. 10.) večerného zemetrasenia okrem havárie na teplovodnom potrubí aj povrchové poškodenia budov Materskej školy Mierová a bytových a nebytových priestorov na Ulici 26. novembra, tzv. Chemlonského internátu. TASR o tom informoval humenský mestský úrad.

Pre haváriu teplovodu bola nutná odstávka teplej vody pre lokality Sídlisko I a ulice Mierová a Sládkovičova. "Od utorňajších ranných hodín sa začalo s opravami, opätovné spustenie teplovodného systému sa predpokladá dnes zhruba do 14. až 15. hodiny," uviedol Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

Humenská energetická spoločnosť zistila po zemetrasení netesnosť na hlavnom primárnom rozvode na ulici Pugačevova. Zhoršili sa parametre dodávky teplej vody a jej dopĺňanie bolo veľmi vysoké.

Menšie praskliny stien a opadanú omietku zaznamenali tiež v budove mestského úradu, najmä na 3. a 4. poschodí. "Žiadne hlásenia od obyvateľov o vážnych poškodeniach objektov rôzneho typu samospráva zatiaľ neeviduje. Od rána prebieha komunikácia s predsedami Spoločenstiev vlastníkov bytov, stále situáciu zisťujeme," doplnil Škuba.

Vážnejšie škody na objektoch zatiaľ neeviduje ani Mestský úrad v Michalovciach.

Zemetrasenie, ktoré v pondelok večer zasiahlo východné Slovensko, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol