Mesto Žilina začalo budovať na sídlisku Hájik 87 parkovacích miest

06.10.2023 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Ilustračné foto. Archív TASR.

Žilina 6. októbra (TASR) - Žilinská samospráva začala budovať na sídlisku Hájik 87 parkovacích miest. Súčasťou projektu je dobudovanie chodníka k materskej škole z Petzvalovej ulice. Podľa informácií mesta je cena projektu 213.980 eur a parkovacie miesta budú hotové do konca januára 2024.

Mesto pripravuje na najmladšom žilinskom sídlisku aj výstavbu úplne nového parkoviska na Ulici Mateja Bela a jeho súčasťou bude 93 stojísk. "Máme pripravenú projektovú dokumentáciu a aktuálne je projekt vo fáze inžinierskej činnosti k vydaniu stavebného povolenia," uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Komunikácie na parkovisku sú navrhnuté ako dvojpruhové obojsmerné účelové cesty so základnou šírkou vozovky 5,5 metra a 5,2 metra. "Tridsať percent projektovaných parkovacích miest bude mať pripravenú káblovú infraštruktúru pre nabíjacie stanice elektromobilov. V rámci projektu sú navrhnuté dva priechody pre chodcov na Kvačalovej ulici a na Ulici Mateja Bela. Hodnota investície je 723.870 eur," doplnilo mesto.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol