Súkromný investor plánuje vo Veľkých Bieliciach vybudovať bytové domy

05.10.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 5. októbra (TASR) - Súkromný investor chce rozšíriť individuálnu bytovú výstavbu (IBV) v partizánskej mestskej časti Veľké Bielice o nové možnosti bývania. V pláne tam má vybudovať osem bytových domov.

Projekt Bielická oáza - druhá etapa počíta s rozšírením projektu prvej etapy, ktorej predmetom bola výstavba IBV a príprava územia pre ďalšie etapy rozšírením inžinierskych sietí na dané územie, priblížila spoločnosť ARDIS ZH so sídlom v Žiari nad Hronom v oznámení o zmene navrhovanej činnosti, ktorú predložila orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Firma má záujem vybudovať osem bytových domov. "Každý bytový dom bude pozostávať z dvoch nadzemných podlaží a podpivničenia, ktoré bude čiastočne slúžiť ako podzemná garáž. Celkový počet bytov v každom bytovom komplexe bude 15, teda celkovo pôjde o 120 bytových jednotiek s rôznou podlahovou plochou od 60 do 90 štvorcových metrov (m2), respektíve 135 m2," konkretizoval investor v oznámení.

Súčasťou projektu podľa neho budú zároveň parkovacie miesta v celkovom počte 188 a príslušné obslužné komunikácie s napojením na komunikáciu riešenú v prvej etape a na Železničnú ulicu.

Objekty budú napojené na verejné rozvody elektrickej energie, kanalizáciu a vodovod, pričom príprava všetkých týchto sietí na predmetnom území bola už predmetom prvej etapy projektu. Vykurovanie objektov a prípravu teplej úžitkovej vody (TÚV) bude investor riešiť pomocou sústavy tepelných čerpadiel. Na streche každej budovy bude taktiež pripravené zázemie na inštaláciu fotovoltických panelov, prípadne solárnych kolektorov na ohrev TÚV. Súčasťou projektu sú i terénne a sadové úpravy vrátane výsadby vzrastlej zelene na voľných plochách.

Bytové domy plánuje firma vybudovať na pozemkoch, ktoré sú v súčasnosti evidované ako orná pôda a zabezpečuje sa na nich poľnohospodárska činnosť. Pred začatím stavebnej činnosti, respektíve vydaním stavebného povolenia tak požiada o vyňatie týchto pozemkov z fondu poľnohospodárskej pôdy.

Predpokladané investičné náklady investor v oznámení neuviedol.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol