Pri základných školách v Piešťanoch inštalujú cyklostojany

02.10.2023 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Piešťany 1. októbra (TASR) - Sumu viac ako 51.000 eur investovalo mesto Piešťany do výroby nových cyklostojanov pre miestne základné školy (ZŠ). Postupne ich umiestni k školským zariadeniam, ich celková kapacita je 240 bicyklov. Informoval o tom Martin Ričány z odboru komunikácie na piešťanskej radnici.

Najviac nových stojanov pribudne na ZŠ na Brezovej ulici - 33 kusov, 24 kusov bude slúžiť na ZŠ na Mojmírovej ulici a na ZŠ M. R. Štefánika na Vajanského ulici, 22 bude umiestnených v areáli školy na sídlisku Adama Trajana a 15 pri vstupe do školy na Holubyho ulici. "S prácami sa začalo 25. septembra na ZŠ na Mojmírovej ulici, všetky stojany by mali byť na školách k dispozícii do dvoch mesiacov," uviedol.

Mesto získalo na projekt 30.000 eur z dotácie na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky v rámci výzvy ministerstva dopravy, zostatok poskytlo z vlastného rozpočtu. Zámer je umožniť ekologickejší prístup k dovozu a odvozu žiakov i dochádzaniu pedagogického zboru i zníženie celkovej frekvencie dopravy najmä v hodinách dopravných špičiek.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol