V novej prístavbe školy vo Voderadoch bude šesť tried

02.10.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Voderady 1. októbra (TASR) – Šesť nových tried pribudne v nasledujúcich mesiacoch základnej škole (ZŠ) vo Voderadoch pri Trnave. Obec získala prostriedky z Plánu obnovy a odolnosti SR na výstavbu nového pavilónu, keďže kapacita súčasnej školy je pre ňu nepostačujúca. Uvádza to na svojom webe.

V dvojpodlažnej prístavbe školy budú okrem učební aj šatne, sociálne a hygienické zázemie pre 240 dievčat a 120 chlapcov i 40 zamestnancov, školský klub a technické zázemie. Súčasťou projektu má byť aj fotovoltické zariadenie, určené na výrobu elektrickej energie na pokrytie vlastnej spotreby školského objektu.        

Voderadskú školu budovali vo viacerých etapách. Hlavná budova bola uvedená do prevádzky okolo roku 1962. Prístavba pribudla v roku 2011, keď slúžila na potreby základnej umeleckej školy (ZUŠ), a to až do roku 2017, keď ju pre narastajúci počet žiakov opäť používala ZŠ.

ZŠ s materskou školou zabezpečuje povinnú školskú dochádzku žiakov z Voderád a priľahlých obcí Pavlice a Slovenská Nová Ves. Máva v priemere 180 žiakov. Disponuje 11 kmeňovými triedami, štyrmi špeciálnymi učebňami, jazykovým laboratóriom a triedami na školský klub. Voderady majú podľa posledného sčítania v roku 2021 spolu 1609 trvalo žijúcich obyvateľov, pred desiatimi rokmi to bolo 1381 a v roku 2001 to bolo 1321.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol