Mesto Nitra  pripravuje modernizáciu ZŠ Topoľová za viac ako 700.000 eur

29.09.2023 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Nitra 29. septembra (TASR) - Nitrianska radnica pripravuje modernizáciu Základnej školy (ZŠ) Topoľová. Ako informoval mestský úrad, celkové náklady presiahnu sumu 702.000 eur. Mesto chce získať peniaze na investíciu z Programu Slovensko, z vlastného rozpočtu bude modernizáciu spolufinancovať sumou 56.000 eur.

Projekt počíta s rekonštrukciou školskej kuchyne, s vybudovaním bezbariérového vstupu, osadením vonkajších žalúzií na zníženie teploty v triedach i s rekonštrukciou vonkajšieho asfaltového ihriska. V rámci modernizácie ma na ZŠ Topoľová vzniknúť aj nová jazyková učebňa.

Mesto chce v škole vybudovať aj novú učebňu pre žiakov so zdravotným znevýhodneným. "V minulom školskom roku mala škola z celkového počtu žiakov 12 percent detí so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Vzhľadom na vyšší počet žiakov, ktorí vyžadujú individuálny prístup, potrebuje priestory pre školský podporný tím, ktorý s nimi pracuje. Pre zefektívnenie a zatraktívnenie výučby je nutné učebne zmodernizovať a vybaviť kvalitnými modernými pomôckami pre žiakov," uviedla radnica.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol