Letné kúpalisko na Ostrove navštívilo počas sezóny viac ako 41.000 ľudí
Vydarenú sezónu mali v Hriňovej

20.09.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Na snímke pracovníci kúpaliska čistia dno bazéna počas prípravy letného kúpaliska na novú sezónu, 1. júna 2023 v Trenčíne. FOTO TASR - Radovan Stoklasa.

Trenčín 20. septembra (TASR) - Letné kúpalisko na Ostrove v Trenčíne navštívilo počas sezóny viac ako 41.000 ľudí. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

"Letné kúpalisko na Ostrove ukončilo svoju siedmu sezónu. Počas tohtoročného leta ho navštívilo 41.024 ľudí, z toho bolo 16.450 detí, 14.511 dospelých Trenčanov a 10.063 dospelých mimo Trenčína," uviedla hovorkyňa.

Areál letného kúpaliska v Trenčíne bol v tejto sezóne otvorený od 17. júna do 3. septembra, pre zlé počasie zostalo kúpalisko osem dní zatvorené.

Vydarenú sezónu mali podľa riaditeľa aj v Hriňovej

Počas tohtoročnej letnej sezóny navštívilo kúpalisko v Hriňovej v Detvianskom okrese menej ľudí ako vlani. Riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Hriňová Lukáš Horník ju však aj napriek tomu hodnotí pozitívne a považuje ju za vydarenú.

Ako ďalej uviedol, počas 95 dní prevádzky navštívilo areál viac ako 16.000 návštevníkov, z ktorých bolo 25 percent domácich a 75 percent boli hostia. Horníka teší, že klienti sa pravidelne a radi na kúpalisko vracajú. "Je to pre nás záväzok, aby sme aj naďalej zlepšovali naše služby, udržali si stálych a prilákali nových ľudí," doplnil s tým, že letnú sezónu v Hriňovej tento rok ukončili 3. septembra.

Sezóna na kúpalisku sa v porovnaní s minulým rokom rozbiehala pomalšie, čo priamo súvisí s počtom letných dní. Tých bolo oproti minulému letu menej. Tohtoročnú letnú sezónu otvorili v oddychovom areáli 1. júna. Počas prvého mesiaca ho využívali najmä školy a predškolské zariadenia z celého regiónu Podpoľania. Podľa Horníka začatím letných prázdnin sa však leto rozbehlo, a to sa odzrkadlilo aj na početnej návštevnosti.

Obnovené letné kúpalisko v Hriňovej po 22 rokoch otvorili pre verejnosť 30. júna 2021. Projekt spočíval v prestavbe pôvodného plaveckého bazéna a vo vybudovaní troch menších bazénov do pôvodného telesa. Vybudované sú plavecký 25-metrový bazén, relaxačný a detský bazén. Horník vlani druhú letnú sezónu kúpaliska hodnotil pozitívne. "V roku 2022 naše kúpalisko navštívilo 20.000 ľudí," poznamenal.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača