Vláda schválila firme Mubea Tailored Products investičnú pomoc 19,92 mil. eur

13.09.2023 | Košický kraj | Autor: TASR

Na snímke snímke produkt spoločnosti Mubea vo Veľkej Ide v okrese Košice – okolie 9. septembra 2022. FOTO TASR – František Iván.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Mubea Tailored Products, s. r. o., Kežmarok žiada investičnú pomoc na podporu výstavby nového výrobného závodu na automobilové diely v lokalite Veľká Ida, v okrese Košice-okolie. Vyplýva to z návrhu z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý v stredu schválil vládny kabinet.

"V súvislosti s plánovanou realizáciou investičného zámeru prijímateľ požadoval poskytnutie investičnej pomoci v celkovej nominálnej hodnote 26,56 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmov," priblížil rezort hospodárstva. Ministerstvo financií SR však vyjadrilo podmienečný súhlas s poskytnutím pomoci v hodnote 19,92 milióna eur.

Spoločnosť podľa MH SR plánuje vynaložiť v rokoch 2022 až 2025 oprávnené investičné náklady v celkovej výške 60,02 milióna eur. V priamej súvislosti s investičným zámerom má byť v rokoch 2023 až 2027 vytvorených 105 nových pracovných miest. Závod by mal vyrábať chladiace dosky na reguláciu teploty batérií v elektrických vozidlách.

Mubea Tailored Products, s. r. o., so sídlom v Kežmarku vznikla 4. decembra 2021 so základným imaním vo výške 100.000 eur. Spoločníkmi sú švajčiarska spoločnosť Mubea Engineering AG a nemecká spoločnosť Mubea International GmbH. Predmetom podnikania slovenskej firmy je najmä výroba motorových vozidiel, motorov, dopravných prostriedkov, dielov a príslušenstva pre motorové vozidlá a iné dopravné prostriedky.

Skupina Mubea je rodinný podnik a výrobca vysokovýkonných pružín a súvisiacich produktov pre automobilový priemysel. Na konsolidovanom základe skupina vykázala v roku 2020 obrat vo výške 2 miliárd eur. Má 48 výrobných, vývojových a predajných závodov po celom svete a zamestnáva približne 14.000 zamestnancov (2020).
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača