Vráble: Po veternej smršti zostáva v meste vyhlásená mimoriadna situácia

30.08.2023 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Ilustračné foto. Archív TASR.

Vráble 30. augusta (TASR) - Mimoriadna situácia, ktorú vrábeľská radnica vyhlásila po veternej smršti z 28. na 29. augusta, zostáva v platnosti. Ako v stredu informoval krízový štáb mesta, práce na odstraňovaní škôd a zvýšení bezpečnosti obyvateľstva aj naďalej pokračujú.

Pracovníci mesta v spolupráci s dobrovoľnými hasičmi a mestskou políciu pracujú na sprejazdnení všetkých komunikácií a chodníkov. "Ide o pílenie spadnutých stromov na všetkých sídliskách, vrátane odstraňovania konárov. Ďakujeme externým subjektom, ktoré sa zapojili do záchranných prác a odstraňovania vyvrátených stromov. Vzhľadom na široký rozsah škôd budú tieto aktivity pokračovať aj na ďalší deň," uviedol mestský úrad.

Silný vietor a popadané stromy spôsobili škody na streche objektu neziskovej organizácie Societa, k poškodeniu strechy došlo aj na kultúrnom dome v mestskej časti Dyčka. Narušené je aj vedenie mestského rozhlasu. Mesto už začalo s obhliadkami detských ihrísk a ďalších verejných priestorov.

"Upozorňujeme aj na situáciu v mestských parkoch, kde sa stále v korunách stromov nachádzajú polámané konáre, ktoré môžu postupne padať dole. Preto vyzývame občanov, aby sa zdržiavali len na chodníkoch a vyhýbali sa pohybu pod stromami, ako aj detským ihriskám umiestneným pod stromami, pretože nasiaknuté konáre predstavujú naďalej bezpečnostné riziko," pripomenula radnica.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol