Program Dni mesta Trebišov vyvrcholí cez víkend

22.08.2023 | Bratislavský kraj | Autor: M.Holubčík

Ilustračné foto. Archív TASR.

Trebišov 21. augusta (TASR) - Dni mesta Trebišov sa začínajú v pondelok sprievodnými podujatiami v jednotlivých častiach mesta. Mestské slávnosti budú prebiehať celý týždeň a vyvrcholia v sobotu a nedeľu (26. a 27. 8.). "V tieto dni bude pre občanov Trebišova, deti, ako i hostí z okolia pripravený bohatý program v areáli mestského parku," uviedla hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Počas letných slávností sa predstavia hudobné kolektívy viacerých žánrov pre rôzne generácie. "Návštevníci sa môžu tešiť na mnohé hudobné vystúpenia slovenských spevákov a kapiel, folklór, súťaže pre najmenších, tvorivé dielne, rôzne výstavy, exteriérovú šou drsňošov, historický šerm, dobovú kuchyňu, zábavné atrakcie, vodné bicyklovanie, beh mestom, ale aj na kulinárske umenie súťažiacich vo varení guláša a mnoho ďalšieho," priblížila hovorkyňa.

K sprievodným podujatiam patria pondelková "Show drsňošov" pre deti, v ďalších dňoch Primátorská kvapka krvi, Deň polície, Trebišov Street Party či športovo-spoločenské podujatie Cestou grófa Andrássyho s koncertom skupiny The Backwards.

Sobotňajší hlavný pódiový program v amfiteátri sa začne o 14.00 h, nasledovať bude predstavenie pre deti a vystúpenia kapiel a spevákov Pank pop, DORA, Vidiek, Zuzana Smatanová a Gladiator. Súčasťou ponuky bude aj Detský svet, futbalová exhibícia, Army zóna, Lesná škôlka či Výstava ovocia, zeleniny a kvetov.

V nedeľu dopoludnia sa začne hokejbalový turnaj a v amfiteátri bude od 10.30 h odslúžená svätá omša. Popoludňajší hudobný program bude naplnený folklórom, tradičnou ľudovou hudbou aj spevmi. Vystúpia súbory a skupiny Furmaňe, Ľeľija, Gorals band, Basawell, Železiar a Kandráčovci.

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača