Festival Tanečno v Námestove ponúkne vyše 20 vystúpení umelcov z celého sveta

16.08.2023 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bratislava/Námestovo 16. augusta (TASR) - Umelcov z celého sveta s viac ako 20 predstaveniami a tanečnými vystúpeniami uvidia v týchto dňoch návštevníci medzinárodného multižánrového festivalu Tanečno v Námestove. Siedmy ročník podujatia potrvá päť dní, od stredy do nedele 20. augusta. TASR o tom informoval organizátor Andrej Štepita.

Podotkol, že oproti minulým rokom predstavia bohatší sprievodný program, ktorý prepája tanec s ďalšími umeleckými formami. Do Námestova podľa Štepitu prídu mená tanečného umenia na svetovej úrovni. "V rámci predstavení svoje dielo uvedie izraelsko-gruzínska choreografka Annabelle Dvir, predstaví sa salzburský TRAK Dance Ensemble či medzinárodný kolektív Useless machines," uviedol organizátor.

Prostredníctvom diskusií, improvizovaných večerov, komunitných stretnutí, koncertov či inštalácií chcú organizátori festivalu predstaviť rôzne podoby tanečného umenia. Pravidelne pozývajú aj Slovákov, ktorí pôsobia v zahraničí. Tento rok to bude Milan Tomášik, Martina Hajdyla-Lacová či Soňa Ferienčíková.

 "Nezabúdame ani na to najlepšie zo slovenského tanca, najmladšiu generáciu v podobe študentov a študentiek Vysokej školy múzických umení v Bratislave či tradičné formáty ako ľudový Tanečný dom či street dance battle," povedal Štepita. Dodal, že cieľom je, aby sa festival stal atraktívnym aj pre ľudí mimo tanečnej komunity.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol