Staré Mesto pokračuje v revitalizácii Grasalkovičovej záhrady

14.08.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

 Bratislava 14. augusta (TASR) - Bratislavské Staré Mesto pokračuje počas leta v komplexnej revitalizácii Grasalkovičovej (Prezidentskej) záhrady. Práce sa aktuálne týkajú mlatových chodníkov a schodíšť či obnovy trávnika. Odstraňuje sa tiež pôvodné osvetlenie a realizujú výkopové práce pre rekonštrukciu sietí nového závlahového systému i osvetlenia. Záhrada je od júna pre verejnosť zatvorená.

"Stavebníci určité typy úkonov prispôsobujú poveternostným podmienkam. Dochádza teda k miernym zmenám v harmonograme prác, na plynulosť celkovej revitalizácie to však nemá vplyv," uviedla pre TASR Martina Karmanová z referátu komunikácie s verejnosťou staromestského úradu.

Cieľom revitalizácie je koncepčná obnova zelene vrátane zvýšenia jej počtu, obnova chodníkov či mobiliáru vrátane výmeny osvetlenia, ktoré je v niektorých častiach areálu nefunkčné, i zavlažovacieho systému. Ten má byť v budúcnosti nastavený podľa požiadaviek jednotlivých druhov zelene. Práce by mala mestská časť ukončiť v decembri. Financie, viac ako milión eur z externých zdrojov, sú viazané na dokončenie prác v dohodnutom termíne.

Projekt je finančne podporený Európskym fondom regionálneho rozvoja.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol