Pre chodníkovú novelu zjednosmernia v Levoči niektoré ulice

14.08.2023 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Levoča 14. augusta (TASR) - Mesto Levoča pristúpilo v súvislosti s tzv. chodníkovou novelou k viacerým opatreniam a chystá sa realizovať ďalšie. Vladimíra Novotná Čajová z referátu komunikácie a marketingu mesta pre TASR potvrdila, že aktuálne samospráva pripravuje projektovú dokumentáciu týkajúcu sa rekonštrukcie miestnych komunikácií, kde bude zahrnuté aj vybudovanie nových parkovacích miest.

Ide o Potočnú ulicu, samotná realizácia projektu však bude závisieť od finančných možností. "V mimoriadne exponovaných lokalitách mesta sú pripravené a odsúhlasené projektové dokumentácie na zjednosmernenie ulíc, v rámci ktorých bude umožnené osobným motorovým vozidlám pozdĺžne parkovanie na miestnych komunikáciách," uviedla Novotná Čajová s tým, že zjednosmernenie sa týka ulíc na sídlisku Pri prameni.

V tomto roku už mesto ukončilo rekonštrukciu Špitálskej ulice, kde sa vytvorilo 47 parkovacích miest. Samospráva zároveň pristúpila k zjednosmerneniu Kláštorskej ulice, čo umožní pozdĺžne státie motorovým vozidlám.

Parkovať na chodníku mimo vyznačeného miesta už nebude možné, a to ani v prípade, ak na ňom zostane priestor 1,5 metra pre chodcov. Počas prechodného obdobia mali čas mestá a obce sa na túto zmenu pripraviť. Novela začne naplno platiť od 1. októbra.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

10. mája - 100. výročie založenia DPO Veľký Krtíš

Oslavy založenia okresnej hasičskej organizácie

11. mája - Morovnianska podkova

furmanské preteky Handlová

11. mája - Detské krojové slávnosti

Borský Svätý Jur