Revitalizácia parku na Kazanskej vo Vrakuni sa začne budúci týždeň

14.08.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Revitalizácia verejného priestoru na Kazanskej ulici pred Zdravotným strediskom v bratislavskej Vrakuni sa začne budúci týždeň. Informoval o tom starosta Vrakune Martin Kuruc na sociálnej sieti s tým, že prvotná myšlienka vznikla približne pred dvoma rokmi.

"Obnovia sa povrchy, vysadia nové stromy, upraví sa celý priestor, pribudne verejné osvetlenie či kamerový systém. Vymenia sa lavičky, odpadkové koše a pribudnú aj kvalitné stánky so zeleninou, ovocím aj kaviareň," priblížil Kuruc. Priestor bol podľa neho v minulosti dlhodobo zanedbávaný.

Metropolitný inštitút Bratislava v minulosti uviedol, že ľudia tam chodia cez vyšliapané chodníky, asfaltové povrchy sú na viacerých miestach porušené a odvod dažďovej vody je prakticky nefunkčný. Zároveň v areáli chýba vhodný mobiliár a chodník od Kazanskej ulice k zdravotnému stredisku je nedostatočne osvetlený.

Magistrát hlavného mesta podpísal v júni so zhotoviteľom prác zmluvu v hodnote vyše 470.000 eur s DPH. Revitalizácia verejného priestoru na Kazanskej ulici je súčasťou iniciatívy Živé miesta, ktorej cieľom je modernizácia a skvalitňovanie dlhodobo zanedbaných verejných priestorov v Bratislave.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol