Krajské oslavy výročia SNP na Jankovom vŕšku ponúknu i dve výstavy

07.08.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Uhrovec 7. augusta (TASR) - Jankov vŕšok pri Uhrovci v okrese Bánovce nad Bebravou bude opäť dejiskom trenčianskych krajských osláv výročia Slovenského národného povstania (SNP). Mladšie i staršie generácie si jeho význam pripomenú 26. augusta, súčasťou programu bude i pochod Nesmrteľného pluku i dvojica výstav. Informovala o tom referentka oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Sláva Gajdošíková.

Program krajských osláv 79. výročia SNP sa začne o 15.30 h koncertom vojenskej hudby a pochodom Nesmrteľného pluku, ktorým účastníci vzdajú hold bojovníkom v povstaní. "V kultúrnom programe sa predstaví Poddukelský umelecký ľudový súbor, vokálna skupina AcaPeople a Ľudová hudba Jána Chudobu - HuPS," uviedla Gajdošíková.

Súčasťou podujatia bude podľa nej aj výstava Nezabúdajme na spoločnú históriu či výstava výstroja a výzbroje z druhej svetovej vojny, hádzanári si zase zmerajú sily na 53. ročníku turnaja v Bánovciach nad Bebravou.

"Medzi Bánovcami nad Bebravou a Jankovým vŕškom bude pre návštevníkov premávať kyvadlová doprava. V smere na Jankov vŕšok o 14.00 h, 15.00 h a 16.00 h, späť do mesta o 19.00 h, 20.00 h a 21.00 h," priblížila Gajdošíková.

Na organizácii spomienky na SNP sa podieľa TSK, mestá Bánovce nad Bebravou a Partizánske, obec Uhrovec a Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Trenčín.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača