Areál Pod vŕbičkami bude opäť patriť remeslám a folklóru

02.08.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Nedožery-Brezany 2. augusta (TASR) - Areál Pod vŕbičkami v Nedožeroch-Brezanoch v okrese Prievidza bude opäť patriť ľudovým remeslám a folklóru. Deviaty ročník Ľudového jarmoku Pod vŕbičkami bude 5. augusta od 11.00 h. TASR o tom informovala Bibiána Krpelanová z Miestneho odboru Matice slovenskej Nedožery-Brezany.

"Príjemný prírodný areál privíta zručných remeselníkov a ľudových umelcov. Títo majstri pracujú starými technikami z pôvodných materiálov, prípadne staré techniky používajú na novodobé materiály," načrtla Krpelanová.

Návštevníci sa podľa nej budú môcť niečo naučiť u keramikára, drotára, korytára, košikárov či ako sa riasia kroje. Ochutnať budú môcť domáci chlieb či remeselné pivo. "Pripravené budú i domáce koláče, pagáče či guláš. Pre deti aj dospelých sú nachystané rôzne hry a hádanky, vozenie vo fúriku a drevený kolotoč. Dokonca budú môcť vyskúšať, ako sa dojí krava, aj keď len umelá," priblížila.

Poobedie tradične spestria programy folkloristov. "Tento rok sa predstavia Folklórny súbor Vtáčnik Senior z Prievidze s mladou posilou, Folklórna skupina Briežok z Jedľových Kostolian, Folklórny a divadelný súbor Dubkáčik z Buzitky a Detský folklórny súbor Zornička zo Zvolena," dodala Krpelanová.

Organizátormi ľudového jarmoku sú Miestny odbor Matice slovenskej Nedožery-Brezany a obec Nedožery-Brezany. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kultúrno-spoločenskej miestnosti obecného úradu.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača