Poprad: Mestský útulok prešiel výraznou zmenou, jeho kapacitu rozšírili

01.08.2023 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Poprad 31. júla (TASR) - Mestský útulok v Poprade prešiel výraznou zmenou, jeho kapacitu rozšírili. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti, dôvodom prestavby bola takmer 100-percentná vyťaženosť útulku. Projekt sa oproti pôvodnému plánu predražil o desiatky tisíc eur.

Útulok rozšírili na ploche 1500 štvorcových metrov o šesť objektov. K 25 pôvodným kotercom tak pribudlo 42 nových murovaných boxov. Mesto tak dokáže poskytnúť pomoc väčšiemu množstvu opustených zvierat. Svoj domov tam nájdu psíky, ktoré chodia odchytávať zamestnanci útulku alebo mestská polícia.

Prestavbu a rozšírenie mestského útulku financovala samospráva z vlastných zdrojov. Zo zverejneného dodatku zmluvy so zhotoviteľom vyplýva, že náklady na projekt dosiahli takmer 470.000 eur s DPH a pri realizácii prác došlo k zvýšeniu o 120.000 eur s DPH.

Radnica uviedla, že strechy kotercov boli konštrukčne navrhnuté tak, aby v lete zabránili ich prehrievaniu, a teda aby poriadne tienili. Dôraz pri rozširovaní útulku kládli aj na bezpečnosť, všetky sekcie sú teda od seba oddelené bráničkami.

Okrem nových kotercov sa psíky dočkali aj štyroch oplotených výbehov. "Tie sú určené na socializáciu psíkov a na ich spoločné hranie a zoznamovanie sa. Súčasťou oplotenia sú aj podhrabové dosky, vďaka ktorým bude zamedzené možnému úniku psov," uviedol vedúci oddelenia správy a evidencie majetku MsÚ v Poprade Andrej Ivan. Vedúci útulku Peter Greňa potvrdil, že už od začiatku roka mali kapacitu maximálne naplnenú. Domov poskytovali 27 psíkom.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača