Projekt Na planéte Enviro má učiť Rómov opätovne využívať výrobky

27.07.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Ilustračné foto. Archív TASR.

Zvolen 27. júla (TASR) - Súkromné centrum voľného času (CVČ) Quo vadis zo Zvolena bude v najbližších mesiacoch realizovať v tamojšej Špeciálnej základnej škole (ŠZŠ) projekt s názvom Na planéte Enviro. Projekt sa zameriava na udržateľný rozvoj a ochranu životného prostredia a je vytvorený najmä pre žiakov a rodičov zo segregovanej rómskej komunity pod Pustým hradom. TASR o tom informovala zástupkyňa centra Denisa Sciranková.

"Projekt je súčasťou mimoškolského enviromentálneho vzdelávacieho programu Človek a príroda, ktorý realizujeme v prostredí ŠZŠ so 110 žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Realizáciou projektových aktivít chceme vzdelať účastníkov najmä v témach odpadu a opätovného využívania výrobkov. Zároveň tak v prostredí školy budujeme eko komunitu žiakov, rodičov a pedagógov," uviedla.

Z finančného grantu Nadácie SPP, ktorá projekt podporila, majú byť okrem iného zakúpené tematické didaktické pomôcky a zrealizovaná aj zážitková exkurzia. "Cieľom je, aby sme znevýhodnenej sociálnej skupine detí podali iný pohľad na vzťah prírody a človeka," pripomenula Sciranková.

Projekt potrvá do 31. októbra.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol