V Turej Lúke sa uskutočnia tradičné dožinky

26.07.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Na snímke folkloristi pracujú pri historickej mláťačke počas Dožiniek, v rámci ktorých predviedli ukážky tradičnej žatvy a mlatby v rekreačnom areáli Padelky v Turej Lúke na Myjave, 11. augusta 2018 FOTO TASR – Martin Palkovič.

Myjava 26. júla (TASR) - Mesto Myjava pripravilo na druhý augustový víkend (12. - 13. 8.) podujatie tradičnej ľudovej kultúry s názvom Dožinky v Turej Lúke - poďakovanie za úrodu. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.

"Sobotňajší program odštartuje o 10.00 h koncert Dychovej hudby Myjavci a ochutnávka regionálnych špecialít Jak od babičky," uviedol Hrin. V rovnakom čase sa začnú aktivity v oddychovom areáli Padelky.

Ukážky tradičných poľných prác predstavia členovia folklórnych skupín Kýčer z Turej Lúky a Kopa z Myjavy v pásme s názvom Kosí Jano, mláti Palo. "Od 11.00 h bude program pokračovať detskými tvorivými dielňami a Gurmánskymi hodmi. K dispozícii budú tradičné detské ihrisko, minifarma i výstava historickej aj súčasnej poľnohospodárskej techniky. Sobotňajšiu ponuku uzavrie Dožinková zábava v Padelkoch s Kopaničiarom, ktorá sa začne o 19.00 h," informoval hovorca mesta.

Dožinky sa oficiálne skončia v nedeľu o 9.30 h službami Božími v evanjelickom chráme Božom v Turej Lúke. "Pôjde o dožinkovú krojovú slávnosť spojenú s poďakovaním za žatvu. Dožinky mesto pripravilo v spolupráci s neziskovou organizáciou Rozvoj cestovného ruchu Myjavských kopaníc, Centrom tradičnej kultúry v Myjave či Poľovníckym združením Turá Lúka a realizáciu akcie podporili Fond na podporu umenia a Trenčiansky samosprávny kraj," doplnil Hrin.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol