V Senici bude charitatívne podujatie Na kolesách proti rakovine

26.07.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke účastníci podujatia Na kolesách proti rakovine v rámci 14. ročníka rovnomennej kampane v Považskom Chlmci pri Žiline 3. septembra 2016. FOTO TASR Erika Ďurčová.

Senica 26. júla (TASR) - Charitatívno-športové podujatie Na kolesách proti rakovine, ktorého cieľom je podporiť Nadáciu Výskum rakoviny, sa bude konať v Senici už štvrtýkrát. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Cyklojazda cyklotrasou od mestského kúpaliska na Kunovskú priehradu sa uskutoční v sobotu 12. augusta. "Spoločná jazda na najrôznejších kolieskových 'približovadlách', či už v podobe bicykla, kolobežky, kolieskových korčúľ či detského kočíka, štartuje na začiatku senickej cyklotrasy. Tu bude od 15.00 h spustená registrácia účastníkov. Prvých 300 zaregistrovaných dostane štartové číslo a malé prekvapenie. Spoločná jazda na priehradu sa začne o 16.00 h," uviedla Moravcová.

Ako doplnila, podujatie bude tento rok vo forme športovo-kultúrneho a informačného podujatia s množstvom osobností. "Na priehrade bude pripravený bohatý program plný zaujímavých diskusií s rôznymi odborníkmi či známymi osobnosťami. Prihovorí sa správkyňa Nadácie Výskum rakoviny, nebude chýbať rozhovor s lekárom o problematike prevencie pred nádorovými ochoreniami a zdravom životnom štýle," informovala hovorkyňa mesta.

Podujatie bude mať v Senici nielen vzdelávací, ale aj charitatívny rozmer. "Počas podujatia sa budú predávať tombola a tričká s logom podujatia. Výťažok z ich predaja bude venovaný Nadácii Výskum rakoviny. Podujatie okrem mesta Senica finančne podporil aj Trnavský samosprávny kraj," povedala Moravcová.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol