Sereď: Zmysluplne strávený voľný čas majú podporiť Športové štvrtky

25.07.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Sereď 24. júla (TASR) - Zmysluplné trávenie voľného času v meste je cieľom pravidelných Športových štvrtkov, ktoré štartuje mesto Sereď pre svoju mládež. Séria nielen prázdninových podujatí im dá možnosť si rekreačne zašportovať či spoznať nových ľudí, informoval koordinátor práce s mládežou na mestskom úrade Marek Čulaga.

Mesto má záujem sa dlhodobému rozvoju práce s mládežou venovať intenzívnejšie. "Jedným z krokov podpory mladých je vytvorenie pravidelného podujatia, ktorý sme pomenovali Športové štvrtky. Každý štvrtok až do konca septembra budú mať mladí v Seredi možnosť tráviť svoj voľný čas zmysluplne a pod záštitou mesta," vysvetlil primátor Ondrej Kurbel.

V daný deň vždy od 16.00 h bude príležitosť sa neformálne stretnúť, porozprávať, zašportovať si a zoznámiť sa rovesníkmi. Prvý Športový štvrtok sa uskutoční na štadióne v Hornom Čepeni už 27. júla.

"Vnímame podchytenie mládeže v najcitlivejšom veku ako prevenciu prípadného nežiaduceho správania v budúcnosti či priaznivého formovania ich osobnosti tam, kde možno zlyháva rodinné zázemie. Preto sme aj vytvorili nové miesto koordinátora práce s mládežou," doplnil primátor.

Na podujatí v tomto týždni mesto zároveň oficiálne sprístupní obnovenú športovú plochu v tejto mestskej časti. Pozvaní sú všetci obyvatelia mesta Sereď, mladí i starší, rodiny s deťmi a najmä seredská mládež. Pripravený bude program pre deti s animátorkami.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol