Cyklistický chodník v Partizánskom bude stáť viac

24.07.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 24. júla (TASR) - Cyklistický chodník, ktorý spája mestské časti Šimonovany a Malé Bielice v Partizánskom, bude drahší o takmer 200.000 eur. Jeho výstavbu dokončia neskôr. Úpravy zmluvy si vyžiadali práce navyše. Oznámenie zverejnil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), ktorý investíciu zabezpečuje, vo vestníku verejného obstarávania.

Zmenu odôvodnil TSK prácami navyše, ktoré neboli súčasťou projektovej dokumentácie. Na ich zistenie bolo podľa neho potrebné kompletné odkrytie pláne a všetkých konštrukcií, na ktorých sa stavba realizuje. Práce sa týkali spevnenia podložia na korune hrádze rieky Nitra, lávky ponad Nitricu, v rámci ktorej musel zhotoviteľ kompletne vymeniť oceľovú mostovku, ako i odhalenia starých častí mosta nad riekou Nitra.

Pôvodne mal TSK za práce zaplatiť 1.325.876,65 eura. V zmysle prvého dodatku zmluvy o dielo so spoločnosťou Strabag sa cena zvýšila o 198.123,31 eura, po novom tak investícia predstavuje 1.523.399,96 eura.

S výstavbou prvého úseku Hornonitrianskej cyklomagistrály začala spoločnosť v apríli tohto roka. Úsek má dĺžku 4,6 kilometra. Pôvodne ho mali dokončiť za 52 dní. Na výstavbu získal TSK zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol