Snina: Mesto začína so stavbou Open Sports Centra na futbalovom štadióne

21.07.2023 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Snina 21. júla (TASR) - Mesto Snina začína so stavbou Open Sports Centra na futbalovom štadióne. Ide o výstavbu novej budovy na poskytovanie športových aktivít pre zraniteľné skupiny obyvateľstva, ktorej súčasťou bude tribúna. Vo štvrtok (20. 7.) sa uskutočnilo odovzdávanie a preberanie staveniska za účasti zástupcov mesta a dodávateľa stavebných prác, ktorým je Scorp, spol. s r.o. z Michaloviec.

Ako informovala na internetovej stránke mesta Michaela Šalachová z oddelenia strategického rozvoja mestského úradu, zhotoviteľovi bol symbolicky odovzdaný kľúč k stavenisku a svojím podpisom sa zaviazal dielo ukončiť do siedmich mesiacov.

"Veríme, že v priebehu prác nevzniknú nepredvídané okolnosti a kolízie a stavba bude ukončená a odovzdaná v dohodnutom termíne," povedala Šalachová.

Stavba je realizovaná v rámci projektu s názvom Snina - mesto rovnakých príležitostí pre všetkých a financovaná z nórskeho finančného mechanizmu.

"Pôvodná výška grantu 495.000 eur na túto aktivitu bola navýšená o sumu 117.612 eur, ktoré mesto získalo na základe podanej žiadosti na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR," doplnila Šalachová.

Keďže celková cena stavebných prác je v zmluvnej hodnote 1.100.000 eur, na výstavbu tohto diela musí mesto čerpať úver vo výške 500.000 eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol