Umelá inteligencia (AI) vyvinula a ochutnala svoj vlastný energetický nápoj
Na svete je prvý energetický nápoj na svete, ktorý vyvinula umelá inteligencia pre strednú a východnú Európu. 

20.07.2023 | Bratislavský kraj | Autor: OTS

Ide o spoluprácu, ktorú inicioval HELL ENERGY - popredný maďarský výrobca energetických nápojov. Proces prípravy prebiehal za pomoci technológií v New Yorku. Výroba nápoja sa začala tento týždeň v jednej z najmodernejších fabrík na energetické nápoje v Európe - maďarskom Szikszó. Na slovenský trh sa produkt dostane na začiatku jesene 2023.

 

Produkt dostal názov HELL A.I. Na základe inštrukcií HELL-u ho umelá inteligencia vyvinula tak, že najprv navrhla tri varianty príchutí, ktoré ochutnala. Následne na základe týchto testov vybrala konečnú príchuť. Víťaznou sa stala Tutti-frutti & Berry-blast. Ide o sviežu príchuť, ktorá doteraz vo svete energetických nápojov neexistovala. Nápoj obsahuje aj zmes vitamínov a aminokyselín, takže je v súlade s priemyselnými predpismi, a spĺňa tak všetky potrebné výživové normy. Zaujímavosťou je, že AI sa podieľala aj na zabezpečení utajenia receptu a dizajne plechovky. Recept sa nachádza vo vysoko zabezpečenom počítači v maďarskej továrni HELL ENERGY a jeho kópia je uložená vo švajčiarskom trezore.

 

 

Je zrejmé, že umelá inteligencia má obrovský potenciál v oblasti vývoja produktov v potravinárskom priemysle. Jej schopnosť triediť a analyzovať obrovské množstvo údajov dostupných na webe v priebehu niekoľkých minút alebo sekúnd, môže skrátiť vývojový cyklus produktu z jedného až dvoch rokov, len na 1 mesiac. V súčasnosti existuje na svete viac ako 100 foriem umelej inteligencie, pričom každá sa špecializuje na inú oblasť, no ich kombinácia môže zaručiť vysokú úroveň inovácie.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol